Categories
mental note

Ce putem face acum ?

Sfatul meu pentru perechile de ochi care ma urmaresc :

1) Scale down la costurile recurente, uzuale si lifestyle. Tot ce nu e esential, cancel subscription, the finance winter is coming si oricine are provizioane financiare, o sa le consume in urmatorii doi ani de voie de nevoie.

2) Scale up capabilitatile digitale, the future is digital.

#doamneajuta

Pornind de la textul de mai sus scris pe facebook, m-am gandit ca ar fi util sa dezvolt subiectul intr-un articol.

  • Primul pas esential este catalogarea in venituri si cheltuieli(recomand excel sau google sheets) a tuturor tranzactiilor(pornind de la extrasul de cont bancar) : astfel o sa avem o evidenta clara a “intrarilor” si “iesirilor”. Fara punctul acesta n-o sa stim “pe ce se duc banii”.
  • Urmatorul pas este sa revizuim atent toate sursele ce ne consuma venitul lunar (subscriptii pt. video-on-demand, ziare, jocuri, soft-uri, etc) – tot ce nu este esential recomand dezabonarea si inregistrarea in sheet-ul de la primul punct intr-o categorie separata : “buget eliberat” 🙂
  • Mai usor cu viciile si shoppingul excesiv ca metoda terapeutica.
    • La finalul articolul gasiti un citat dintr-un articol ce mentioneaza alternative la cumparaturi ca metoda terapeutica de eliberare a stress-ului.
    • Un sfat recomandat este sa asteptati 30 de zile inainte de a achizitiona orice, daca si dupa acele 30 de zile, in continuare vedeti valoare prin acea achizitie, go for it.
  • Ne focusam in aceasta perioada pe dezvoltarea hard skills si soft skills astfel incat sa ne putem adapta mai usor la noua realitatea ce o sa necesita multa forta de munca calificata in zona digital development(vezi citatul din twitter de mai jos).

 “Retail therapy” is one method of stress relief that many people use consciously or unconsciously—it’s the act of buying yourself a little something to boost your mood when you’re feeling low, and it may be more common than you think.

https://www.verywellmind.com/retail-therapy-and-stress-3145259

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.