Categories
Reviews

Sygic pentru Android sau iGO killer

Am descoperit prin intermediul lui AlexGrecu (10x) o alternativă la clasicul iGO pentru android.

Este vorba despre o aplicație cu un nume demn de niște benzi desenate Sygic, care :

  • are la bază suport pt. accelerare 3D hardware;
  • folosește drept suport, hărțile TomTom ce sunt actualizabile gratuit;
  • hărțile evident sunt stocate offline pe device, fie el tabletă sau smartphone;
  • oferă integrare cu google search, RealTime Weather, twitter și neobositul și nemaiscârbitul facebook, o funcție interesantă “Spoken Street Name” un fel de asistent Siri și multe altele.

Aplicația Sygic se simte și funcționează foarte bine pe android în comparație cu iGO care e cel puțin stângaci pe smartphone-urile androidizate.

Se poate instala în mod trial pt. 7 zile de pe google play iar licențele, în funcție de zona geografică pt. care se doresc hărțile, au un preț de pornire de 16 € pe siteul companiei.

La o testare superficială prin oraș, atât pe HTC Desire cât și pe Motorola Xoom 2, Sygic funcționează foarte bine, nu are reacții întârziate cum am mai experimentat la iGO.

Comparativ cu iGO pe care l-am folosit ceva am observat :

  • accesibilitate : Sygic poate fi cumpărat direct din market, pe când iGO Primo pt. Android trebuie cumpărat direct de la vendor prin multe rugăminți și tertipuri, apk-ul nefiind disponibil în g.play și nici pe siteul iGO My Way;
  • ecranul parcă era mai bine utilizat/împărțit la IGO; Sygic insistă să folosească o bară orizontală în partea de jos a ecranului destul de mare și cu informații puțin importante pe întregul parcurs al rutei;

Pe lung ( căci numai pe scurt n-a fost) o alternativă viabilă la iGO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.