Categories
mental note Photography

11 concluzii despre șoferii și drumurile din românia

 1. românii nu știu să șofeze punct
 2. șoferul de bmw își va risca gâtul în depășiri imposibile dar odată ajuns pe drum cu 2 benzi sau pseudo-autostradă va merge cu cel puțin 10 km/h sub viteza legală… pentru că poate.
 3. “Autostrada soarelui este un drum de țară” n-o spun eu, a spus-o Jeremy Clarkson off camera.
 4. dacă un român greșește în trafic tot el este cu gura mare.
 5. pe drumurile patriei, într-o singură zi(Buc-Bz-Br-Gl-retur Buc) am văzut 13 câini împrăștiați pe carosabil și 2 mașini care au ratat la mustață acroșarea unui patruped. Mă bucur nespus că ONG-urile, primăriile și firmele care strâng câinii își fac treaba cu simț de răspundere.
 6. românii nu știu să șofeze pe ceață(variație la punctul nr. 1) Merg cu faza lungă pe ceață și cu proiectoarele de ceață aprinse pe vreme senină.
 7. în peste 80% din cazuri un pieton confundă trecerea de pietoni cu pista de alergat. În Buzău un pieton a observat că această confuzie se poate traduce în durere fizică atunci când este pupat de 2 tone de fier.
 8. dacă un șofer nu vorbește la telefon în timp ce conduce înseamnă că este începător.
 9. dacă un șofer nu vorbește la telefon în timp ce face o depășire riscantă înseamnă că este tirist și are prioritate de gabarit.
 10. Scuteriștii nu au înțeles un lucru elementar. Obiectul acela sinistru de deplasare nu are ce căuta pe … E85.
 11. Și în final : majoritatea liniilor continue și a limitărilor de viteză de pe raza comunelor, satelor sunt degeaba.

Cu stimă,

Un șofer anonim.

4 replies on “11 concluzii despre șoferii și drumurile din românia”

Auzi nenea, MA LESI? Hai aici in China la baiatu sa vezi cum se conduce aici. Nu o sa iti mai arda de comentarii. Aici cred ca FIECARE sofer si-a castigat permisul la loterie. De fapt, eu mi-am dat de doua ori examenul teoretic (odata pt masina, odata pt moto) si la ce intrebari aveau acolo nu ma mir. Nu am intalnit in tot testul macar o singura intrebare de prioritate. Ghici de ce. Fiindca singura regula de prioritate aplicata e regula primului claxon. Fie ea prioritate in intersectie, prioritate de a schimba banda, etc. Trecerile de pietoni sunt puse doar de bascalie. Daca treci cand se apropie o masina, respectivul accelereaza si claxoneaza. Chiar si daca tu ai verde. Uite aici o poza de pe la mine, cu explicatia de rigoare. 🙂

DAAAR, ce imi place din observatiile tale e numarul 4. FOARTE adevarat. Aici cu toate ca toti sunt varza, nimeni nu se enerveaza. Rezultatul? Un trafic MULT mai relaxant ca in Romania. AM ZIS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.