Categories
Development

Windows Server 2008 și ASP.NET

Trecem peste proasta inspirație de a instala Windows Server 2008 Server pe laptop… asta după o serie neagră de evenimente și crash-uri cu Vista.

Ocazional, windowsul se trezește să-mi strice din setările de securitate ale lui IIS, lucru ce apare mai ales după instalarea unor updateuri windows(știți și voi că updateurile windows mai mult strică decât repară pornind servicii oprite după placul lor, ștergând drepturi de securitate de pe diferite foldere din \win, activând firewall-ul default deși există altul activ, etc.).

Eh și cum lucram eu cu spor îmi apare eroarea :

CS0016: Could not write to output file ‘c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\BlaFolderAppNameMoriWindows\blafile.dll ‘Access is denied.’

Pe care am întâlnit-o de cel puțin 10 ori de când instalez updateuri pe 2008 server și pe care am gougleuit-o de atâtea ori.

Soluția (o scriu aici mai mult pentru mine decât pentru voi ca să nu mai stau să caut iar pe net  😀 data viitoare) :

Grant pt. userii NETWORK SERVICE și \IIS_IUSERS cu drepturi depline pe folderele :

  • C:\Windows\Temp
  • C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files

Hai spor!

2 replies on “Windows Server 2008 și ASP.NET”

Ce probleme ai avut tu cu Vista?Toata lumea se plange de Vista si nu inteleg de ce?!?Singura problema pe care am intampinat-o a fost ca nu reuseam sa instalez Oracle pe laptop, in rest mi-a mers foarte bine!
Apropos de Windows Server 2008, de ce zici ca nu merge pe laptop?Eu l-am instalat pe o masina virtuala, pe laptop si a fost ok…doar ca eu sunt fana Vista:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.