Categories
Photography

Definiția fericirii

Nu mai pot. M-am săturat să tot caut fericirea. Pur și simplu m-am săturat. Mă opresc aici și acum.

Când eram mic, așteptam cu nerăbdare să vină Moș Crăciun, crezând că un cadou oarecare mă va face fericit. Îmi doream cu ardoare să devin „major” ca să pot să-mi iau carnetul de conducere, astfel conducând kilometru după kilometru fericit. Nu mai puteam aștepta.

Număram zilele până când voi fi devenit adult pentru a obține un job și pentru a fi fericit. Nu mai puteam aștepta.

Îmi doream cu ardoare o mărire de salariu care sigur mi-ar fi adus fericirea. Obținând acea mărire am început să-mi doresc cu înfrigurare o mașină numai a mea care sigur îmi va fi adus fericire. Nu mai puteam aștepta.

Acum am o mașină și-mi doresc cu ardoare care sigur îmi va aduce fericirea… Nu mai pot aștepta!

Pot continua așa la nesfârșit dar v-ați prins care e ideea. Nici una din dorințele mele nu mi-a adus fericire. Când am obținut ce am vrut, mintea mea a fugit la următorul lucru de pe listă. Următoarea dorință. Următoarea care-mi va aduce fericirea. Și totuși nu eram fericit. Fericirea mea era undeva în fundal, minimalizată de dorințele mele, de așteptările mele. Nici una din ele nu mi-a adus fericire pentru că eu nu eram conđtient de un lucru esențial.

Dacă viața ta e o înșiruire de dorințe și tot ceea ce faci este să urmărești realizarea acestora tot timpul vei alerga după fericire, o vei aștepta, dar nu te vei bucura de ea.

Pentru că viața ta e o călătorie. Și ce uităm noi în fiecare zi, zi de zi este că lucrul ce contează cel mai mult pe lumea asta este călătoria nu destinația. Nu mai aștepta fericirea, ea este aici, acum!

Apreciază viața, nu te uita în zare către viitor, concentrează-te pe prezent, acum, aici. Numai uitându-te în jurul tău și realizând că tot ceea ce-ți trebuie pentru a fi fericit … ai deja, numai atunci vei ajunge la fericire!

PS: Încerc să dau curs talentului mai mult sau mai puțin existent în ale scrisului. Rezultate anterioare.

One reply on “Definiția fericirii”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.